1.Kuřecí prsíčka

kuřecí prsíčka na nudličky
bazalka /nebo jiné bylinky/ do nádobky na koření
kuřecí maso nakrájíme na nudličky,do nádobky na koření dáme bazalku,zapneme parní hrnec na 15 minut,v polovině paření maso promícháme a oddělíme od sebe. Až je maso hotové,rozpustíme na pánvi 2PL másla,na kterém pak maso dochutíme kořením /možno přidat cibulku,sojovů omáčku,hořčici,kečup,česnek,kari, nebo zalít smetanou ... krátce prohřejeme a zahustíme Solamylem rozpuštěným ve trošce vody,aby se nám vytvořila omáčka,povaříme minutu.

 

2. Maso se žampiony a sýrovou omáčkou

V misce na rýži paříme maso a žampióny s trochou vody,

solí a muškátovým oříškem, cca20min.Pak přidáme mléko se sýrem(niva,tvrdý sýr)
Po cca 5min. paření,přidáme mouku rozmíchanou ve vodě a paříme cca 20min.

(až je maso měkké a omáčka zhoustne) Koření dle vlastní chuti.

 

3. Kuřecí maso na smetaně

250g kuřecích jater,6 menších žampiónů,1 menší cibule,1/2 kelímku zakysané smetany,4lžičky mouky,200g pohanky,cca 450ml vody,sůl,pepř,petrželka
Postup: Do misky dáme 1-1,5dcl vody,nakrájené játra na menší kousky,cibuli,žampióny a paříme cca 20min.
Pak přidáme sůl,pepř, mouku rozmíchanou v troše vody (aby byla kašička),smetanu a paříme cca 25min.
Pohanku přelijeme vroucí vodou,dáme ji do misky od zmrzliny,s 450ml vody,solí a nasekanou petrželkou a paříme cca 30min. Játra dáme na spodek a pohanku dáme nahoru.

 

4. Pařená plněná kuřecí kapsa

Kuřecí prsa jsem rozřízla, naklepala, osolila, opepřila, potřela hořčicí a posypala lehce grilovacím kořením. Pak jsem dala plátek anglické, 1 nožku párečku a mrkev, maso přeložila, zapíchla párátka, aby držely kapsy pohromadě a pařila společně s rýží cca 35 min. Po 10 min. jsem přidala do pařáku 1 celé vejce. Šťávu jsem lehce zahustila, přidala sojovku, hořčici, upařené vejce a 1 krájenou kyselou okurku.

 

5.Vepřové závitky s rýží

2 vepřová plátky se osolí a posypou směsí pěti vůní,naplní se sýrem,cibulí a žampiony,zabalí se a zavážou nití.
Do misky na rýži se dá voda,rýže,sůl,kurkuma,zázvor. Do spodní části se dá rýže a nahoru na další mísu se dají závitky.Rýže se dělá 30min,závitky 40min,dle velikosti. Kořenit může každý dle chuti.

 

 6.Kuličky z mletého masa

Mleté maso jako na karbanátky,nebo do paprik,cibuli,česnek,vajíčko,1 housku(namočenou v trošce vody nebo mléka),sůl.
Vše smíchat,udělat koule,dát do par.hrnce(já dala na vrchní patro,pod ně brambory)a 40 minut pařit.Šťávu co odkapala jsem slila dochutila troškou nivy a obyč.hořčice,povařila,zahustila instantní jíškou,(můžeme dát i zakys.smetanu),polila kuličky a hotovo

 

7.Kuřátko s dijonskou omáčkou

2 kuřecí stehna
brambory
vegeta,2pl másla
2pl dijonské hořčice/může být i jiná nebo kečup/
2Pl smetany /nemusí být/,2čl solamylu
Brambory dáme do jednoho patra,stehýnka naporcujeme na menší kousky a odstraníme kůži.Vložíme do spodního patra.Paříme 40 minut.
po 20 minutách odebereme patro s brambory a ochutíme solí,nebo máslem,pažitkou ... až se nám upaří stehýnka,dáme na pánev 2Pl másla,kuře a šťávu z odkapávací misky pod patry,přidáme hořčici,vegetu,smetanu,zahustíme solamylem s troškou vody,prohřejeme.

 

8.Kuřecí stehýnka po Španělsku

2 kuřecí stehýnka
200 ml kuřecího vývaru
50g dlouhozrnné rýže
trošku šafránu,sůl,pepř
2 rajčata,2 cuketky,1 paprika
Vložte kuřecí stehýnka do rýžové misky, osolte, opepřete, přidejte šafrán. Přidejte již opranou rýži,a vývar. Umístěte rýžovou misku na spodní patro. Rozčtvrťte rajčata, cuketu na tenké plátky a papriku na proužky. Vložte veškerou zeleninu do jednoho patra. Poduste v parním hrnci 40 minut.Servírujte veškerou zeleninu, maso a vývar dohromady.

 

9.Kuřecí jambonette

2 kuřecí stehna
2 kuřecí klobásy /můžou být jakékoliv/
2 PL smetany,sůl,pepř,kari
Odstraňte z kuřecích stehen kosti a naplňte klobásou. Svažte. Položte stehna na čtvereček alobalu, osolte a opepřete a přidejte špetku kari a 1 lžíci šlehačky. Uzavřete alobal. Poduste v parním hrnci 25 minut a podávejte v alobalu.

 

10.Játra se zeleninou


kuřecí játra
mražená zelenina,může být jakákoliv
Játra vložíme do misky na rýži,mraženou zeleninu do jednoho patra,paříme 25 minut.Játra pustili hodně šťávy,dochutíme kořením jak jsme zvyklý,kdo by chtěl jako přílohu třeba rýži,může šťávu dochutit osmaženou cibulkou a zahustit moukou,smetanou,kečupem.

 

 11. Sýrové bábovičky

Do hrníčku který se vejde do parního hrnce dáme : 100-150 g strouhaného eidamu, 3 vejce, pár plátků krájené šunky, grilovací koření. Vše smíchat, naplnit do olejem vymaštěných hrníčků a pařit  20 min.

 

12. Kuřecí plátek s broskví

 2 kuřecí prsa rozříznout na 4 plátky, Pařit 35 min. Ihned po vypnutí přístroje dáme na maso 1/2 kompotované broskve a plátek sýra, znovu přikryjema, ale již NEPAŘÍME, pouze necháme 5 min. roztopit sýr zbytkovým teplem v pařáčku. Omáčka  připravíme je ze šťávy + 1 tavený sýr, lezhce zahuštěno troškou mouky s vodou. Dochutit kořením dle libosti.

 

https://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7185