1.Šlížky z bramborového těsta

Kupované bramborové těsto,uděláme z něj hada,nakrájíme na malé kousky,které poskládáme do vymazaných misek parního hrnce olejem,paříme 15 minut,nakonec omastíme máslem a posypeme mákem s cukrem,nebo tvarohem s cukrem.

 

2.Špagety s máslem

150 g špaget
500 ml studené vody
1 polév. lžíce olivového oleje
sůl
30 g másla
Nalijte studenou vodu, olej, špagety a sůl do rýžové misky. Pařte cca 20 minut,sceďte a podávejte.

 

3.Těstoviny 

do misky na rýži 150g těstovin,zalít 500ml
vody,osolit,přidat olej nebo máslo a pařit 20 minut.


4.Bramborové knedlíky

1 kg brambor
1 vejce
sůl
0,5 kg dětské krupičky

Brambory uvaříme ve slupce. Po uvaření oloupeme a necháme vychladnout. Nejlépe si je připravte den dopředu. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a krupičku. Dobře propracujeme. Pokud je těsto řídké, přidejte ještě krupičku. Z těsta vytvarujeme knedlíky a ihned je vkládáme do parního hrnce,později těsto začíná řídnout.Paříme 35 minut.Po uvaření krájíme na plátky.

 

5.Strouhankové knedlíky

500g strouhanky,2 vejce, 500ml mléka (dle potřeby i více), sůl, petrželka, muškát.oříšek
Smíchat v těsto,udělat koule asi jako pinpong.míček (je jich asi 30 kusů)a 20 minut pařit v pařáčku.Podává se jako klasický knedlík k omáčkám a podobně.

 

6. Rýže z parního hrnce

Do misky na rýži, nebo jiné misky co se dá použít dáme 200g rýže + 300ml vody. Zapneme hrnec a paříme cca 30 minut.

 

https://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7185