Jak parní hrnec pracuje a jeho údržba

Rychle, jednoduše a podle zásad zdravé výživy - všechny tyto parametry jsou zachované při vaření v parním hrnci.Patrový hrnec pracuje na systému využívání páry jako varného média, jídlo je rychle hotovo a zachovává si všechny své důležité výživné vlastnosti.Další výhody:
V potravinách zůstává zachováno až o polovinu více vitaminů, minerálů a stopových prvků.
* Jde o dietně připravené pokrmy, k jejichž přípravě nepotřebujete tuk, jenž zvyšuje jejich kalorickou hodnotu.
* Není třeba příliš kořenit ani solit.
* Celé menu můžete připravovat zároveň, což zjednoduší přípravu jídla.
* Samotné vaření v páře může být až o třetinu rychlejší než to klasické ve vodě.
* Používáte-li parní hrnec, můžete ho snadno vozit s sebou i na chatu či chalupu a nevzdávat se tak zásad zdravé výživy ani tam.
* Pokrm se nespálí.
* Údržba vnitřku parního hrnce je jednoduchá.

 

K mytí plastových částí jako jsou misky,používejte jen horkou vodu s příměsí saponátu. Některé díly lze také mýt na horním patře myčky na krátký cyklus,avšak jejich časté mytí v myčce může vést ke ztrátě lesku.
Po každém použití parního hrnce vyprázdněte zásobník s vodou.Naplňte ho teplou vodou se saponátem,po té dúkladně omyjte a vytřete utěrkou,ovšem zásobník s topným blokem,nikdy nenamáčejte.
Po 2-3 měsících se v zásobníku můžou usazovat chemické sloučeniny-vodní kámen.Kámen by se měl odstraňovat pravidelně.
Postup čištění zásobníku od kamene:
Naplňte zásobník na vodu octem /bílým vinným,nikoliv tmavým/.
Zapojte spotřebič,všechny misky by měli být na svých místech. Nastavte čas vaření na 25 minut.Až přístroj vypne,nechte vystydnout a ocet vylijte.Několikrát zásobník vypláchněte studenou vodou a nechte vyschnout. NEPOUŽÍVEJTE K ODSTRANĚNÍ KAMENE ŽÁDNÉ CHEMICKÉ LÁTKY,ANI VÝROBKY NA JEHO ODSTRANĚNÍ. POKUD PŘI ČISTĚNÍ ZAČNE OCET KYPĚT A VYLÉVAT SE,ODEBERTE TROCHU OCTA.

https://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7185