Rady a tipy při vaření v parním hrnci

Rady:
*Při vaření knedlíků a bramborového těsta je třeba vymazat nádoby olejem,aby se knedlíky nenalepily na stěny.
*Rýže je velice chutná,když se solí a omastí kouskem másla po uvaření.
* Knedlíky by se měly po uvaření potřít olejem,aby neměly okoralý povrch.
*Aby z masa a potravin neodcházelo moc tekutin,je lepší je solit až po upaření.

*Jak na brokolici, aby se nerozvařila ? Přidat ji na pár minut až po skončení paření /jenom na program udržování teploty/, zůstala zelená ,křupavá, zkrátka akorát.

 

A ještě několik rad k napařování

Listovou zeleninu bychom měli napařovat co nejkratší dobu, lehce totiž ztratí barvu, také si musíme dát pozor na úpravu brambor - čím více budou napařené, tím vyšší bude jejich kalorická hodnota. Pokud tedy chceme zhubnout, neměly by být brambory rozvařené a totéž platí i pro těstoviny.

Většinou není vhodné vkládat do hrnce zmražené potraviny a je třeba je nechat předtím rozmrazit. V případě hrnců, které mají několik mís umístěných nad sebou vězte, že v té spodní se potraviny připravují nejrychleji  (spodní nádoba se proto nejlépe hodí pro úpravu masa).

https://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7185