shanim na plynu ne eletrikou ohrivany parni hrnec
Který parní hrnec vlastníte a jak jste spokojení? Podělte se s náma
———
to je vsechno pekne ale ten ucet za elektrinu !!spotreba 600 az 2000wattu,proboha uvazujte a zahodte to ty zrouty penez
to uz vam nikdo nerekne ale ze je to zdravejsi na to se lidi chytnou
pri klasickem vareni muzem taky upravit jidlo setrneji,z mensi ztratou vitaminu a taky bez nebo z minimem tuku
nebudme zas tak prehnane pedantsti na zdravou stravu,lidi 100 let pred nami upravovali jidlo normalne a jak byli zdravi
kupovat dalsi VEC ktera navic zabira DOST mista v kuchyni a jeste ZERE o dost vic penez,nema cenu
muze se clovek podivat na to i takhle?
———
Podívejte se na spotřebu na plotýnkách el.sporáku a zkuste jako já zároveň dát vařit vajíčka nebo květák.Mám ve zvyku vypínat plotýnku dřív,než se květák dovaří aby schladla aspoň trochu.
———
Vidím, že nevíš o čem mluvíš. Porovnávat spotřebu s vařičem, kde není přímý kontakt s vodou, je asi nesmysl. Určitě vyjde vaření v PH levněji. Nic ti nebrání, nechat odjít i po vypnutí hrnce. Nevím, kde jsi měřil příkon, ale plotýnky na vařiči mají 1200-2000W, což parní hrnec nemá, neboť by se roztekl.
———
Vážený pane,
tvrdíte naprosté nesmysly - lidé před 100 lety právě i vlivem nesprávné stravy umírali dřive, než dnes - jak jste přišel k představě, že byly zdravější než naše generace?
Dále byste měl vědět, že nezdravá strava, genetické predispozice a také nezdravé úpravy jídel (například smažení) stojí za jedněmi z nejvyšších celosvětových čísel v počtu nemocných rakovinou tlustého střeva a konečníku v České republice.
Co se týče spotřeby - jakou si myslíte, že dosáhnete, když si budete v troubě péct bůček a zvlášť vařit knedlíky a zelí? Nebo používat oblíbený fritovací hrnec, jak činí většina populace? V parním hrnci trvá samozřejmě úprava déle, ale můžete upravovat maso, rýži i zeleninu najednou, takže argument se spotřebou je také lichý.
Jistě si můžete vařit jídlo v páře i bez parního hrnce, ale budete vše vařit zvlášť (vyšší spotřeba, kterou tak rád argumentujete, jde proti vám) a méně pohodlněji. Vyhodí-li lidé nesmyslnou mikrovlnnou troubu a fritovací hrnce, jistě v kuchyni najdou dostatek místa. Cena od 1000 do 3000 Kč také není nikterak závratná.
To že vás parní hrnec neoslovil, neznamená, že nemá výhody.
———
Vy jste typicky nemoderni....a jiste mate spoustu casu stat u sporaku...
———
Ahoj, pro ty, kteří pokukují po Philipsu, bych rád napsal, že ho máme a jsme s ním moooooc spokojeni. Zatím se učíme, dnes například poprvé budeme vařit řýži. V návodu nebyl přímo návod, takže jsem ho našel až tady na webu. Za to moc díky :-). Původně jsem totiž rýži vařil bez vody :-( a samozřejmě to dopadlo špatně. Teď už to snad bude v pohodě... :-)
———
https://forum.ekucharka.net/viewtopic.php?f=37&t=947&p=10760#p10760
———
Já si splnila sen a koupila ,Domo ,mám ho od února a jsem moc spokojená.Pro sebe si v něm vařím dost často.
———
Máte někdo zkušenost s TEFAL VS 400136? Na výběr je tolik typů parních hrnců, nevím který...