1. Pařená svíčková

3 kuřecí čtvrtky, 2 větší mrkve, 1 petržel a kousek celeru ,1 zakysaná smetana, trošku mouky na zahuštění, koření a sůl na dochucení.

Do prvního patra pařáku dáme nastrouhanou kořenouvou zeleninu, na ni rozříznuté kuřecí čtvrtky bez kůže. Pařák nastavit na 40 min. Po 20. min. přidáme do  druhého  patra  knedlíky. Maso odebereme, zeleninu dáme do šťávy, rozmixujeme a zahustíme zakysanou smetanou s trochou mouky. Dochutíme solí, octem a cukrem.

 

2. Pařená kuřecí šunka

Kuřecí maso nakrájet na kostičky, mírně prosolit a nechat uležet do druhého dne. Pak naplnit do sáčku na tlačenku, dát do hrníčku nebo jiné kulaté nádobky a pařit  35 min. Dá se použít jako klasická šunka na chlebík nebo třeba teplá s bramborovou kaší.

 

3. Brambory ze zeleninou,kuř. masem a sýrem

Syrové brambory nakrájené na tenké plátky(cca2mm) se naskládají na dno a kolem stěn misky na rýži,osolí se a okmínují,posype se to směsí různé zeleniny a kuř.masem,taky osolené,naskládají se další brambory,osolí a okmínují.
Koření jak je kdo zvyklý.Paříme 35min.,zalijeme to dvěma vajíčkama se sýrem a sýrem taky poklademe. Paříme dalších cca 15min.Můžou být i dvě vrstvy. 

 

4. Špenát z parního hrnce

Mražený špenát necháme trochu povolit a na půl zmrzlý dáme do misky na rýži,přidáme sůl,česnek,trochu mléka a kousek másla . Do druhého patra dáme brambory a paříme  25 min.Pak promícháme. Dá se zahustit i jíškou nebo vajíčkem.

 

5.Čočka z parního hrnce

Předem namočenou čočku dáme i s vodou do misky a do druhého  patra  mističky / hrníčky vymazané olejem/  s vejci. Paříme  35 minut a pak dáme  čočku do hrnce na cibulovou jíšku a necháme  asi 15 minut provařit.

 

Fotogalerie: Ostatní dobroty

Tato fotogalerie je prázdná.

https://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7185