1. Pařená svíčková
3 kuřecí čtvrtky, 2 větší mrkve, 1 petržel a kousek celeru ,1 zakysaná smetana, trošku mouky na zahuštění, koření a sůl na dochucení.
Do prvního patra pařáku dáme nastrouhanou kořenouvou zeleninu, na ni rozříznuté kuřecí čtvrtky bez kůže. Pařák nastavit na 40 min. Po 20. min. přidáme do druhého patra knedlíky. Maso odebereme, zeleninu dáme do šťávy, rozmixujeme a zahustíme zakysanou smetanou s trochou mouky. Dochutíme solí, octem a cukrem.
2. Pařená kuřecí šunka
Kuřecí maso nakrájet na kostičky, mírně prosolit a nechat uležet do druhého dne. Pak naplnit do sáčku na tlačenku, dát do hrníčku nebo jiné kulaté nádobky a pařit 35 min. Dá se použít jako klasická šunka na chlebík nebo třeba teplá s bramborovou kaší.
3. Brambory ze zeleninou,kuř. masem a sýrem
Syrové brambory nakrájené na tenké plátky(cca2mm) se naskládají na dno a kolem stěn misky na rýži,osolí se a okmínují,posype se to směsí různé zeleniny a kuř.masem,taky osolené,naskládají se další brambory,osolí a okmínují.
Koření jak je kdo zvyklý.Paříme 35min.,zalijeme to dvěma vajíčkama se sýrem a sýrem taky poklademe. Paříme dalších cca 15min.Můžou být i dvě vrstvy.
4. Špenát z parního hrnce
Mražený špenát necháme trochu povolit a na půl zmrzlý dáme do misky na rýži,přidáme sůl,česnek,trochu mléka a kousek másla . Do druhého patra dáme brambory a paříme 25 min.Pak promícháme. Dá se zahustit i jíškou nebo vajíčkem.
5.Čočka z parního hrnce
Předem namočenou čočku dáme i s vodou do misky a do druhého patra mističky / hrníčky vymazané olejem/ s vejci. Paříme 35 minut a pak dáme čočku do hrnce na cibulovou jíšku a necháme asi 15 minut provařit.
Fotogalerie: Ostatní dobroty
Tato fotogalerie je prázdná.